Digital litteraturformidling

Forfatterne Bjørn Ingvaldsen, Linde Hagerup og Jan Tore Noreng skulle vært på turne nå. På grunn av stengte skoler og faren for koronasmitte ble alle turneene avlyst. Nå formidler disse tre forfatterne det de hadde tenkt å gjøre fysisk, digitalt. Malen for den digitale formidlingen er 3 x 15 minutter lange videoer per forfatter. Filmene legges på Youtube etterfulgt av oppgaver og spørsmål som samsvarer med læreplanen.
Denne diditale formidlinga er et samarbeid mellom Norsk forfattersentrum, Bergen kommune, Trøndelag og Viken fylkeskommuner og Kulturtanken.

Et fantastisk initiativ!

Småtrinnet - Linde Hagerup

Linde Hagerup er forfatter, skrivelærer og avisspaltist. Hun var bare 17 år da hun kom inn på Skrivekunstakademiet i Bergen, som en av de yngste noensinne.
Hun mottok Kirke- og kulturdepartementets illustrasjonspris for diktssamlingen “Verdens største gorrilla og andre rim”.

"En bror for for mye", del 1

"En bror for mye", del 2

"En bror for mye", del 3

Mellomtrinnet - Bjørn Ingvaldsen

Bjørn Ingvaldsen er en av landets mest erfarne DKS-formidlerne, tidligere leder av NBU og prisbelønt forfatter. Han er initiativtaker til det digitale formidlingsopplegget. Han har blant annet vært nominert til Kulturdepartementets litteraturpris for barne- og ungdomslitteratur, Uprisen, Bokslukerprisen og Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris.

Lenker til Ingvaldsens digitale DKS-forestilling for mellomtrinnet ligger her:


Om inspirasjon

Om speningskurve

Spørsmål og svar

Ungdomstrinnet - Jan Tore Noreng

Jan Tore Noreng er orfatter, har undervist i kreativ skriving og har jobbet som lærer i mange år. Hans siste bok er Kunsten å tryne (2020). Han fikk Uprisen i 2016 for #alfahann og ble nominert til ARKs barnebokpris i 2011 for Dødens skole.

"Kunsten å tryne", del 1

"Kunsten å tryne", del 2

"Kunsten å tryne", del 3